Bebeklerde Alerji Neden Olur? Nasıl Anlaşılır?

Anne babaları endişelendiren bu durum bebeklerde alerji genetik veya çevresel etkenlerin sebebi sonucu ortaya çıkar. Hele de anne veya babadan birisinde varsa ya da her ikisinde de varsa alerji olma durumu yüksektir.

Bebeklerde Alerji Neden Olur?


Hamilelik döneminde bir kadının alerji olma riski hamilelik öncesine göre daha yüksektir. Bu sebeple de bebekte de olma riski daha yüksektir. Uzmanlar bu durumu şöyle açıklamıştır;

Vücudumuza giren yabancı bir maddeyi bağışıklık sistemimiz atmaya çalışır. Hamilelik döneminde de vucüdumuza göre bebek de yabancıdır ve vucüttan atmamak için bağışıklık sistemi tolerans tanımayan bir yapıya dönüşür.

Anne vucudu bebek dışındaki yabancı maddeleri korumadığı için alerjik reaksiyonlar durumunda da zayıf kalır. Bu nedenle de yeni doğan bebeklerde alerji olma riski yüksek olur ve bağışıklık sistemleri de alerjiye yatkın durumda olur.

Allerjiye Karşı Anne Sütü


Genetik alerjinin dışında bebekler çevresel etkenlerden dolayı da alerji olabilirler. Özellikle de anne sütü almayan bebeklerde daha sık görülür. Uzmanlar özellikle ilk 6 ay sadece anne sütünü önermektedirler. Ek gıdaya geçerken de bebeklerde alerjiyi tespit etmek adına her gıdaya bir hafta arayla başlanması gerektiğini belirtirler.
Anne adayları bebeklerini alerjiden korumak için hamilelik döneminde kesinlikle sigara içmemeli, içene de izin vermemelidir. Doğumu mümkün olduğunca normal yollardan yaparak en az 6 ay anne sütü vermeli ve ek gıdaya 4-6 ay arasında başlamalıdır. Evde halı değil kilim kullanmalı ve bebeğin yatak ile yorganı sentetik malzemeden olmalıdır. Ayrıca haftada bir kez bebeğin yatak çarşafı 60 derecede yıkanmalıdır.

Dikkatini Çekmedi Mi ?  Bebeklerde Göz Sulanması Nedenleri ve Tedavisi

Yorum yapın